Nuon
Interactieve FAQ video

Veel informatie bundelen. Daar zijn we goed in. We zien bij Nuon dat er veel video en animatie content wordt geproduceerd. De online hulpmiddelen werken goed, maar het blijft lastig om de juiste informatie bij de juiste klant te brengen. Wij willen deze informatie sneller, simpeler en beter gestructureerd naar de klant overbrengen.

Wat doen wij
Door de animaties te bundelen en te structureren binnen één FAQ video kan de bezoeker zelf via een menu navigeren naar de uitleg video die hij zoekt. Dit noemen we een interactieve video tool.

Alle content, navigatie en de data van de gebruikers zitten binnen één interactieve video tool. Hierdoor kunnen bezoekers nog sneller hun gewenste informatie vinden en hiermee kan bijvoorbeeld worden bespaard op de klantenservice.

 • Navigatie/structureren
  Aan de hand van duidelijke knoppen en overzichtelijke menu’s kan de bezoeker snel bij de gewenste video uitkomen zonder de tool of de pagina te verlaten.
 • (Bestaande) content
  We kunnen alle reeds gemaakte video’s en animaties kunnen zonder aanpassingen door ons in de interactieve video worden geplaatst. Hierdoor is het ook mogelijk om video content uit eerdere projecten te bundelen en vindbaar te maken.
 • Data
  Het is mogelijk om binnen de interactieve video al het klik- en kijkgedrag te volgen. Op deze manier kunnen we veel informatie verzamelen over wat bezoekers wel of niet interessant vinden. En zo hebben we inzicht in welke video’s het beste worden bekeken, waar veel op wordt geklikt en welke informatie interessant is.
 • Delen op social media
  Bezoekers kunnen in één klik de complete interactieve video delen op alle social media kanalen. Het bijzondere is dat op deze manier alle video's in één keer kunnen worden gedeeld. Iedere kijker van de tool bepaalt iedere keer zelf wat hij bekijkt

 

Bekijk de interactieve video die we voor Nuon hebben geproduceerd:

 

Hoe gaan we aan de slag
De werkwijze tussen Nuon en Brighthouse blijft hetzelfde. Indien Nuon in de toekomst een project hebben dat zich leent voor een interactieve video, dan kan Nuon besluiten deze door Uncle Rhino te laten produceren. Na overleg met Nuon zal Uncle Rhino hierop samen met Brighthouse de interactive video produceren. We bundelen de mogelijkheden in een heldere flowchart. Bekijk hier de flowchart van Nuon:

Integratie van de interactieve video
Het eindproduct is een simpel te integreren in de website. Uncle Rhino levert een iframe aan dat door Nuon zelf op de gewenste plek in de website van Nuon kan worden geplaatst. Op het moment dat er wijzigingen in de interactieve video moeten worden gedaan kan Uncle Rhino die doen en worden ze automatisch in het project binnen de website van Nuon doorgevoerd. hiervoor hoeft geen nieuwe code in de website te worden geplaatst.

Een voorbeeld van hoe de interactieve video in de Mijn Nuon omgeving eruit zou zien:

Optimalisatie
Ieder kwartaal levert Uncle Rhino een overzicht van het aantal bezoekers, klik- en kijkgedrag. Alle verzamelde data wordt in een overzichtelijk bestand aangeleverd. Aan de hand van de verzamelde data kan worden gekozen om de content te optimaliseren.

Voor het produceren van de interactieve video, het inzichtelijk maken van data per kwartaal en het eventueel optimaliseren van content betaalt Nuon Uncle Rhino jaarlijkse abonnementkosten.

Meer weten?

Marnix

Marnix Reijntjes

06-42125400
marnix@unclerhino.com

Marcel

Marcel Ooms

06-43114186
marcel@unclerhino.com