Baltspace
Alle belangen in kaart gebracht

Baltspace biedt op wetenschap gebaseerde benaderingen hulpmiddelen om de capaciteit van maritieme ruimtelijke ordening (MSP) als beleidsintegrator in het Oostzeegebied te verduidelijken en te verbeteren. Met een 3D-interactieve animatie zijn we erin geslaagd om hun werk van dichterbij te bekijken.

Het doel

Integratie wordt algemeen gezien als een sleutelmechanisme in maritieme ruimtelijke planning (Maritime Spatial Planning; MSP). Tegelijkertijd is de precieze betekenis van integratie zelden uitgewerkt en zijn de implicaties voor verschillende MSP-processen niet volledig onderzocht.

Als MSP nader wordt bekeken, blijkt al snel dat integratie een multidimensionaal concept is. Er zijn verschillende integratiebehoeften in MSP, gaande van beleid en sectorintegratie tot multi- en grensoverschrijdende integratie, stakeholderintegratie en de integratie van verschillende kennisbanken. Al deze informatie in een duidelijk overzicht krijgen is een uitdaging. Een interactieve animatie met verschillende branches en lagen bleek de oplossing.

msp

De oplossing

Er is gekozen om alle zoekresultaten te animeren, wat dit direct een groot project maakt. Na een intro met algemene informatie over de onderzoeken wordt er uitgebreid ingegaan op alle integratiebehoeften; sectoren/beleid, stakeholders, kennis en bestuursniveaus. Iedere tak heeft een eigen uitgebreide animatie met daarna een overzicht waar vragen worden toegelicht.

Aan Uncle Rhino de taak om deze overvloed van lastige informatie overzichtelijk te bundelen en te structureren. Bekijk de tool die wij voor Baltspace hebben gemaakt:

Meer weten?

Marnix

Marnix Reijntjes

06-42125400
marnix@unclerhino.com

Marcel

Marcel Ooms

06-43114186
marcel@unclerhino.com